Козуначени кифли с пестил от дюли

26/09/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Козуначени кифли с аромат на лято и сладки спомени "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо240
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира с част от захарта и топлото мляко. Разбийте яйцата с останалата захар. Пресейте брашното с щипка сол.

Към него добавете яйцата, разтопеното масло, маята, ванилиите и настърганата кора от лимон. Замесете меко и еластично тесто. Накрая започнете да прибавяте леко затопленото олио, и го измесете хубаво.

Оставете тестото да втаса, докато удвои обема си. Пак го размесете и оставете втори път да втаса. Полученото тесто разделете на няколко части. Всяка разточете на кръг и нарежете на триъгълници.

В широката част на всеки сложете по една лъжичка пестил. Завийте на кифлички и ги подредете в леко намаслена тава или застлана с хартия. Оставете да втасат, намажете с яйце разбито с малко мляко и печете на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар