Вкусна червена леща с чесън

26/09/2016
"Леща без чесън е като, като, ами .... като супа топчета без топчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 673
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • леща - 250 - 300 г червена
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. жълти
  • лук - 1 глава (малка)
  • доматен сок - 1 малко шише
  • магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата в две води и сложете в тенджера, като долеете вода, но не много, защото тази леща се вари бързо.

Нарежете лука, моркова и чушката и сипете при лещата. Добавете и обелените скилидки чесън. Капнете 3-4 капки олио и оставете да къкри. Когато е полусварена добавете доматения сок.

Накрая направете запръжка от олио, 1 ч. л. брашно и червен пипер, но за да не ви дразни на стомаха само загрейте олиото и сипете при лещата, а червения пипер прибавете преди това. Поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Ванче, качвам и аз снимка на червена леща, не бях готвила такава, хубава е, бързо увира, вкусна е. Единствената разлика е , че добавям и праз лук и стар лук, става ароматна.
Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв