Боб с кюфтенца в гювеч

26/09/2016
"Като заклети почитатели на боба за сетен път се уверяваме, че най-вкусен е с кюфтенца "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 021
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер
  • за кюфтенцата
  • кайма - 300 г
  • универсална подправка - подправка за кайма
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с малко олио задушете нарязаните зеленчуци. Добавете подправките и прибавете сварения боб.

Изсипете сместа в гювеча и сипете топла вода. От овкусената кайма направете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Пуснете ги в гювеча при боба.

Затворете капака и гответе ястието на 170 градуса около час и половина.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар