Боб с кюфтенца в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Боб с кюфтенца в гювеч
Снимка: Monika Ivanova
3 / 5
21/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Като заклети почитатели на боба за сетен път се уверяваме, че най-вкусен е с кюфтенца"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер
  • за кюфтенцата
  • кайма - 300 г
  • универсална подправка - подправка за кайма
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с малко олио задушете нарязаните зеленчуци. Добавете подправките и прибавете сварения боб.

Изсипете сместа в гювеча и сипете топла вода. От овкусената кайма направете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно.

Пуснете ги в гювеча при боба.

Затворете капака и гответе ястието на 170 градуса около час и половина.

Бобът с кюфтенца в гювеч е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: