Бутерки с ананас

26/09/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф37171113813
"Тъкмо тръгвахме към фитнеса, когато ароматът на тези бутерки ни прикова към масата, останалото го знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява, но да не е прекалено омекнало. Реже се с остър нож на квадрати. Ако се използват шайби ананас от консерва, трябва хубаво да се отцедят и подсушат.

Шайбите ананас се слагат в центъра на всеки квадрат. Два от краищата се подвиват леко и се оформят като лодка.

Отделно си приготвяме ванилов пудинг по указанията на опаковката. Аз използвах този на Dr. Oetker. Слагаме от пудинга в средата на всяка шайба ананас. Отделно се разбиват един жълтък с една супена лъжица прясно мляко.

Със сместа се намазват краищата на бутер тестото. Подреждат се в тава и се пекат в загрята до 200 градуса фурна до златисто. По желание може да се поръсят с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Изглеждат много апетитно. Ще ги сготвя. Веднага отиват в графа любими
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв