Свинско шкембе с кашкавал

27/09/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф104712429923
"Уникално мезе за любителите на свинско шкембе!"
Приготвяне35 мин.
Готвене65 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 062
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско шкембе – 1 кг (сварено)
  • кашкавал – 200 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют пипер - едро смлян
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, шкембето се накисва със оцет и сода, след което се измива много добре и се слага да се вари.

След като е готово, го режем на тънки ивици или парченца. Поръсваме с черния пипер, червения пипер и олио. Слагаме го за малко във фурната, да се подсуши, след което вадим и поръсваме обилно с настъргания кашкавал.

Печем до зачервяване, гарнираме с пресен лук или чесън. А който обича едро смлян лют червен пипер, може да поръси отгоре за пикантност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар