Свинска шкембе чорба с яйца

27/09/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Дори и заклетите почитатели на класическата шкембе чорба ще опитат нашето предложение за свинско шкембе с яйца "
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 426
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Свинското шкембе почистваме много добре, нарязваме на парчета и накисваме в оцет и сода. Измиваме и го слагаме да се вари, а за по-бързо сваряване може да го сложим във тенджерата под налягане.

След сваряването го нарязваме на ситно.

Яйцата разбиваме с киселото и прясното мляко. В сгорещеното олио или масло запържваме брашното, към него при постоянно бъркане прибавяме млечната смес и бульона.

Отделно правим запръжка от олио и червен пипер. Овкусяваме със счукан чесън, оцет и лют червен пипер.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар