Гювече Вегетариана

27/09/2016
"Пропуснете този път мръвката и няма да сгрешите - ароматни и вкусни гювечета за вегетарианци "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 395
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • картофи - 2 бр. средни
  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 3 бр. /жълти, зелени, червени/
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • зеленчуков бульон - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 100 г
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците. Нарежете на тънки филийки картофите, домата и лука. На дъното на гювече налейте олиото. Наредете картофите, домата и отгоре сложете лука и плочка сирене.

Овкусете със сол и полейте със зеленчуковия бульон. Похлупете гювечето и запечете в загрята фурна за 20 мин.

Извадете гювечето, поръсете с настърган кашкавал, наредете цветните чушки, като предварително сте ги почистили от семките и сте ги нарязали на колелца.

Чукнете яйцето и върнете гювечето обратно във фурната, без да затваряте с капака. Запечете до готовност но яйцето.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар