Овче сирене в гювече

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Овче сирене в гювече
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
27/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкус, който ни връща към най-хубавите моменти от миналото"

Необходими Продукти

  • овче сирене - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • доматен сок - 1 бутилка
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • шарена сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите на тънки ленти за пържене. Изпържете ги в мас или олио.

На дъното на всяко гювече сложете плочка сирене и малко олио. Полейте с малко доматен сок и прибавете изпържените картофи.

Отрежете по още една плочка овче сирене и го сложете върху картофите. Сложете да се запекат малко, след което извадете и чукнете по едно яйце, сложете парче домат и поръсете с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Svetoslav Alexandrov
Svetoslav Alexandrov
Една от любимите ми рецепти.
28.01.2018 20:35