Усукан тутманик със сирене

28/09/2016
"Въртите, сучете, но второ парче от този тутманик няма да получите "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 464
  • Преглеждания за месеца815
  • Преглеждания за седмицата121
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр. (един е за намазване)
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • брашно - 600 - 700 г
  • масло - 100 г
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата. Добавят се захар и сол и отново се разбъркват, докато се разтопят. След това се добавят киселото мляко и олиото.

Накрая се добавя и прясното мляко. Разбъркват се добре. Маята се смесва с брашното и се добавя постепенно. Омесва се меко тесто. Оставя се да втаса около 40 мин.

После тестото се разделя на 4 равни части, всяка от които се разточва на кора. В подходяща тава се слага едната кора, намазва се с разтопено масло, поръсва се със сирене и се слага втора кора върху нея.

Повтаря се процедурата, докато се изчерпат корите. Последната не се намазва с масло. После се реже на 4 равни ивици, всяка от които се усуква и се нареждат в подходяща тава за печене.

Оставят се да втасат още 30 минути. След това се намазват с разбито яйце и се пече във фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар