Пържен толстолоб с хрупкава коричка

28/09/2016
"Вкусен толстолоб с хрупкава коричка, който планираме да си изядем сами! Вие може обаче да си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 424
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • толстолоб - 1.2 кг
  • брашно - 1 кч.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • лимони
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете толстолоба от люспите и вътрешностите. Измийте го и го осолете от всички страни. Оставете рибата да си поеме от солта за около 20 мин.

Изплакнете с чиста вода, подсушете с домакинска хартия и нарежете на подходящи парчета.

Загрейте олиото в подходящ съд за пържене.

Смесете брашното, галетата и белия пипер в отделен съд. Оваляйте всяко парче риба в сместа, изтупайте излишъка и изпържете от всички страни до златисто.

Готовата риба отцедете на домакинска хартия. Поднесете с лимон.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар