Истински домашен кашкавал

28/09/2016
Фати Камбероваот Фати КамбероваПомощник Готвач 1x
"Лесна за изпълнение с и много впечатляващ резултат рецепта за домашен кашкавал "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции650 г
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 587
  • Преглеждания за месеца2393
  • Преглеждания за седмицата340
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 5 литра (домашно)
  • сол - 5 с.л
  • лимонена киселина - 1 пакетче

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото. След като започне да завира прибавяме солта.

Прибавяме лимонената киселина и бъркаме непрекъснато, докато течността започне да става на парцали и жълта.

Изсипваме течността в предварително намокрена тензухена торбичка.

Притискаме да се поизцеди за 2 часа и прибираме в хладилник.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Nelly Mincheva
Nelly Mincheva
04.10.2016 22:24
Изпитана рецепта, правих я за първи път през Лукановата зима, оттогава многократно правим у дома кашкавал, но само с мляко, закупено пряко от животновъди (с мляко от магазина не съм пробвала). Малка част от отделената суроватка ползвам за хлебопекарната машина у дома - хлябът става чудесен, само трябва да се прецени колко да се добави към водата за месене, за да не стане хлябът солен.
2
0
Христилияна Личева
Вкуса на домашният кашкавал е страхотен! Бабата на мъжът ми го приготвя! Ще пробвам и аз по вашата рецепта.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
опитвала съм на вкус ,но не съм приготвяла ,браво за куража ,рецептата е лесна ,но си има тънкости и не е за всеки после хапваш нещо истинско а не приготвено със разни добавки
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв