Истински домашен кашкавал

28/09/2016
Фати Камбероваот Фати КамбероваПомощник Готвач 1x
"Лесна за изпълнение с и много впечатляващ резултат рецепта за домашен кашкавал "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции650 г
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 762
  • Преглеждания за месеца2320
  • Преглеждания за седмицата357
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 5 литра (домашно)
  • сол - 5 с.л
  • лимонена киселина - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото. След като започне да завира прибавяме солта.

Прибавяме лимонената киселина и бъркаме непрекъснато, докато течността започне да става на парцали и жълта.

Изсипваме течността в предварително намокрена тензухена торбичка.

Притискаме да се поизцеди за 2 часа и прибираме в хладилник.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Фати Камберова
Естественно колкото повече отлежава по-хубав става, но може да се консумира и веднага, пак е вкусен.
1
1
Vals
Vals
12.03.2017 15:27
Изглежда страхотно. Трябва ли да отлежава в хладилника за известно време, и след колко време може да се консумира? Благодаря
0
0
Nelly Mincheva
Nelly Mincheva
04.10.2016 22:24
Изпитана рецепта, правих я за първи път през Лукановата зима, оттогава многократно правим у дома кашкавал, но само с мляко, закупено пряко от животновъди (с мляко от магазина не съм пробвала). Малка част от отделената суроватка ползвам за хлебопекарната машина у дома - хлябът става чудесен, само трябва да се прецени колко да се добави към водата за месене, за да не стане хлябът солен.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв