Истински домашен кашкавал

28/09/2016
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач96379081
"Лесна за изпълнение с и много впечатляващ резултат рецепта за домашен кашкавал "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции650 г
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 059
  • Преглеждания за месеца1942
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 5 литра (домашно)
  • сол - 5 с.л
  • лимонена киселина - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото. След като започне да завира прибавяме солта.

Прибавяме лимонената киселина и бъркаме непрекъснато, докато течността започне да става на парцали и жълта.

Изсипваме течността в предварително намокрена тензухена торбичка.

Притискаме да се поизцеди за 2 часа и прибираме в хладилник.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Иванова
Иванова
18.10.2017 18:11
Това не е кашкавал.
1
0
Ginka Angelova
Ginka Angelova
25.09.2017 22:13
Това не е кашкавал ,нищо общо с технологията за правене на кашкавал !
6
0
Фати Камберова
Естественно колкото повече отлежава по-хубав става, но може да се консумира и веднага, пак е вкусен.
7
1
мозозо
мозозо
12.10.2017 17:53
Колко горе-долу като количество се получава? Половин килограм или по-малко?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв