Сиропиран ябълков щрудел

29/09/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач31773401
"Някой знае ли защо наричат този сиропиран ябълков щрудел Убиец на диети?"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 700
  • Преглеждания за месеца434
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл. Пълнежът се приготвя, като яйцата се разбиват със захарта, олиото, киселото мляко със содата разтворена в него, брашното и канелата.

Добавят се ябълките, които са настъргани, и смлените орехови ядки, всичко се смесва много добре. Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото.

Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се загъва и навива на рула. Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори. Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.

Сиропът се приготвя като ябълковият сок се смесва със захарта и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона. Студеният щрудел се залива с охладения сироп. По желание се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!