Сиропиран ябълков щрудел

29/09/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач20767361
"Някой знае ли защо наричат този сиропиран ябълков щрудел Убиец на диети?"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 695
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 опаковка фини
  • масло - 1/2 пакетче
  • За пълнежа
  • ябълки - 8 - 10 бр.
  • орехи - 1/2 ч. ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч. ч.
  • кисело мляко - 3 с. л.
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • олио - 3 с л
  • брашно - 1 ч. ч.
  • канела - 1 ч. л.
  • За сиропа
  • ябълков сок - 2 ч. ч.
  • захар - 1.5 ч. ч.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл. Пълнежът се приготвя, като яйцата се разбиват със захарта, олиото, киселото мляко със содата разтворена в него, брашното и канелата.

Добавят се ябълките, които са настъргани, и смлените орехови ядки, всичко се смесва много добре. Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото.

Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се загъва и навива на рула. Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори. Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.

Сиропът се приготвя като ябълковият сок се смесва със захарта и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона. Студеният щрудел се залива с охладения сироп. По желание се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар