Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Паниран свински дроб с лимон

Паниран свински дроб с лимон

Паниран свински дроб с лимон
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
04/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Готови сме да зарежем каквато работа имаме, да грабнем по една бира и да дойдем, само ни кажете къде"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • галета
  • сол
  • олио - за пържене
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския дроб на подходящи парчета. Накиснете го в студена вода, за да се отстрани кръвта. Ако има жилки, също ги отстранете. Отцедения дроб сварете за 4-5 мин.

Загрейте олиото в подходящ съд за пържене. Разбийте яйцата, потопете всяко парче дроб в брашно, след това в яйце и накрая в галета.

Изпържете до златисто от всички страни. Потапям го най-напред в брашно, за да се подсуши, ако все още има течност по него.

Овкусете мезето със сол.

Панираният свински дроб с лимон е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
40
31
21
10
Дай твоята оценка: