Хрупкави тиквички с кашкавал

29/09/2016
Plesnevaот PlesnevaПомощник Готвач 2x
"Хрупкави тиквички без пържене? Мисията е не само възможна, но и изключително вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82 139
  • Преглеждания за месеца20645
  • Преглеждания за седмицата3588
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките ги измих, нарязах на жулиенчета и подсуших. Разбих 4 яйца в дълбока чиния, в друга смесих универсална панировка с корнфлейкс, сух чесън, черен пипер, сол, брашно и настъргах на ситната част на рендето кашкавал.

Разбърках сместа добре и започна едно пляскане - яйце, смес и нареждане в тавичка с хартия за печене. Да предупредя - не е за нервни домакини. Изисква време и търпение, но стават много хрупкави! Пекох на загрята на макс фурна до зачервяване.

Разядката по средата е приготвена от опушен патладжан или така наречения Али Назик.

2 средно големи патладжана изпекох на котлона, като ги въртях от всички страни. От печенето започват да се опушват и придобиват невероятен аромат.

Ако патладжаните са ви много дебели, може да ги надупчите тук-там. След като се изпекат от всички страни се задушават в тенджерка, след което можете лесно да ги обелите. Цялата горчилка пада с люспата.

Накълцвате ги много на ситно, добавяте цедено мляко. Аз в случая имах заквасена сметана и половин кофичка кисело мляко. Добавих още сол, чесън и зехтин. Всичко това се обърква и се хапва с голяма наслада.подобни рецепти тук

5 12
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Анелия Цонева
Направо ми потекоха лигите, жалко че не е сезона на тиквичките. Но вида панировка ще я използвам за друго. Все пак е мечтата на всяка домакиня - хрупкаво без пържене.
3
0
marcheva14  Мария Симеоно
Ти предупреди, че не е за нервни домакини тази рецепта, така че аз отпадам за сега, ще чакам да съм спокойна и ще ги започна, някой ден....Гласувам, много ти е хубава рецептата.
6
0
Биляна
Биляна
10.10.2016 15:19
звучи много добре
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв