Торта Наслада

29/09/2016
Gergana Tsvetanovaот Gergana TsvetanovaПомощник Готвач 1x
"Банани и шоколад...перфектната комбинация,наслада за сетивата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 501
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата: Белтъците се отделят от жълтъците на яйцата. Белтъците се разбиват с щипка сол на гъст сняг. Жълтъците се разбиват със захарта, олиото и киселото мляко.

Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно. Накрая се добавят белтъците, като се смесват внимателно. Сместа се прехвърля във форма за торта и блатът се пече на 180 градуса за 30-35 минути.

Приготвяне на сиропа: Прясното мляко, захарта и какаото се смесват.Течността се слага на котлона да кипне, оставя се около 5 минути и се отстранява от котлона.

Приготвяне на крема: Течната сметана се разбива с миксер, добавя се заквасената сметана, захарта и разтопения на водна баня шоколад.

Направа на тортата: Охладеният блат се разрязва на две хоризонтално, взема се единия блат, полива се със сиропа, подреждат се нарязани банани и се покрива с 1/2 от крема.

Отгоре се слага втория блат, сиропира се, покрива се с останалия крем. Тортата се украсява с нарязани банани и се полива с разтопен шоколад.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар