Пилешки вързопчета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пилешки вързопчета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Чудесии могат да се направят с малко въображение и пилешко филе"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 4 бр.
  • шунка - 100 г
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пилешкото филе оформете 4 пържоли. Поръсете ги със сол и черен пипер. Нарежете лука на полумесеци, а моркова настържете на едро.

Задушете ги в малко мазнина и към тях добавете нарязаните пънчета на гъбите. Нарежете шунката на кубчета, маслините на лентички.

Вземете една пържола, сложете в средата от задушените лук и моркови. Поставете една гъба с отвора нагоре. В него сложете от шунката, маслините и поръсете с кашкавал.

Внимателно загърнете краищата и ги завържете с готварски конец.

Така направете с останалите продукти и подредете вързопчетата в тава.

Поръсете ги с олио и печете на 200 градуса около 35 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.

Пилешките вързопчета са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Не съм добавяла течност,и съм ги поръсила с олио.Ако имате време,може да ги мариновате.
29.09.2016 17:20
2
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Добавяте ли някаква течност в тавата и мажете ли с нещо филетата,за да не стават сухи?
29.09.2016 15:21