Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма в шункови кошнички

Пилешка кавърма в шункови кошнички

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пилешка кавърма в шункови кошнички
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Изключително ефектна пилешка кавърма, поднесена в шункови кошнички"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • шунка - 12 парчета слайс
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го запържете в малко олио. Добавете нарязаното месо и гъбите. След като сменят цвета си, прибавете нарязаните на ситно чушки и настърганите домати.

Налейте виното и добавете подправките. Гответе ястието до омекване на продуктите. Намаслете формички за мъфини.

Поставете по едно парче шунка. Разпределете кавърмата и поръсете с настърган кашкавал. Печете на 200 градуса около 10 минути или докато се разтопи кашкавалът.

По идея на Ирина Андреева.

Пилешката кавърма в шункови кошнички е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: