Сьомга с млечен сос на фурна

09/12/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Гурме изкушение за ценителите на добрата кухня!"
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28 987
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте филетата сьомга със сол и черен пипер. Полейте ги с малко зехтин и лимоновия сок и оставете на хладно за 30 минути.

Прехвърлете ги в леко намазнена тава. Разбийте заедно прясното, киселото мляко/сметаната, майонезата, горчицата заедно с малко сол, черен и бял пипер и магданоза и копъра. Залейте този сос върху сьомгата.

Покрийте тавата с фолио, направете няколко малки дупки и сложете да се пече за 15 минути в предварително загряна на 190 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 8
4 2
3 5
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Светлана
Светлана
21.10.2014 11:58
В рецептата пише:"Залейте този сос върху сьомгата."Заливаме да се пече с нея или заливаме след изпичане на рибата?
0
0
Габи
Габи
13.03.2013 09:41
По този начин приготвено ястието, сосът ми се пресечи. Моля дайте коментар.
0
0
Stefan
Stefan
06.02.2014 23:50
Еми пресякъл ти си е защото си го сложила при рибата във фурната. Сосът се сервира отделно като рибата си е готова.
0
0
diana
diana
08.07.2012 22:05
Рецептата е наистина страхотна - стана много вкусно, лесно, бързо. Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв