Свинско с маслини

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Свинско с маслини
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
30/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Микс от вкусове и аромати, който гали сетивата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • ориз басмати - 1 ч.ч.
  • маслини - 100 г / черни и зелени на шайби/
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Запържете в нагорещен тиган.

Прибавете нарязания на шайби лук. Пържете, докато лукът омекне.

Изчистете и измийте ориза. Сварете ориза в 3 ч.ч. вода. Изчакайте водата да кипне, след това намалете котлона и варете още 15 мин. на слаб огън.

Към края добавете маслините, за да може оризът да поеме от аромата им. Свалете от котлона и оставете ориза да почине за около 5 мин.

След това разбъркайте леко с вилица. Сервирайте ориза с месото.

По желание поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ГЕРГАНА ЯНКОВА
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Благодаря! :)
02.10.2016 13:22
Сия Рибагина
Сия Рибагина
С удоволствие бих гласувала и с повече звезди ако можеше. Изглежда страхотно, ориза ти се е сготвил перфектно, поздравления!
02.10.2016 12:54