Пъстра супа с телешки език

01/10/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Невероятно вкусна супа, която ще изядем сами, а на вас ще ви дадем само рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции42
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо552
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешки език - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 лист
  • черен пипер - 10 зърна на зърна
  • масло - 100 г
  • лют червен пипер
  • магданоз
  • За застройката
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива и се слага да ври в подсолена вода. Към края, когато езикът е почти готов, прецеждаме бульона и прибавяме нарязаните на кубчета морков, картоф и лук.

Към тях се прибавят също бахарът, дафиновият лист и черният пипер на зърна.

Върнете на котлона да ври, докато и другите продукти се сварят.

Разбийте 1 яйце с 1 с.л. брашно и 3 с.л. мляко. Махнете от котлона отново и изчакайте малко да изстини и на тънка струя прибавете сместа при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето.

Връща се на котлона за кратко.

Сервирайте със запърженото масло и лютия червен пипер, поръсете и с магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар