Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Хлебни розички с варени яйца и зелен лук

Хлебни розички с варени яйца и зелен лук

Хлебни розички с варени яйца и зелен лук
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
12/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Изненадайте дамата на сърцето си не с една, не с две, а с цял букет ароматни хлебни розички с варени яйца"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • суха мая - 1 п. на Д - р Йоткер (10 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • зара - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - около 500 г /ако е необходимо, добавете още/
  • яйца - 2 бр.
  • жълтък - за намазване
  • за плънката
  • варени яйца - 3 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • заквасена сметана - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Маята не съм я активирала. Покрийте тестото с кърпа и оставете на топло, за да втаса.

Твърдо сварените яйца обелете и нарежете на кубчета. Почистете лука и го нарежете на ситно. Добавете и заквасената сметана и разбъркайте.

Готовото тесто разделете на 3 топки. Всяка топка разточете на кора. С помощта на чаша или ринг изрежете кръгчета.

Всяко кръгче разрежете на кръст, без да разрязвате по средата. В средата на всяко кръгче сложете по 1 ч.л. от плънката.

Оформете розички.

Подредете розичките в тава, застлана с домакинска хартия. Намажете с разбит жълтък.

Изпечете пълнените хлебчета в загрята фурна до златисто.

Хлебните розички с варени яйца и зелен лук са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Само със разбит жълтък ли ги мажеш Весе?
03.10.2016 00:44