Сок от черен бъз

01/10/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф59675220393
"Най-ефикасното средство за укрепване на имунитета и борба с инфекциите от природната аптека "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134 329
  • Преглеждания за месеца20986
  • Преглеждания за седмицата11135
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

  • черен бъз - плод
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си големи стъклени буркани от 3 литра – измиваме ги и ги подсушаваме.

Редим един ред плодчета бъз около 3-4 см и след това толкова още захар (добре е редът със захар да е малко повече). След това повтаряме и редим още 3-4 см плодчета и отново захар.

Продължаваме, докато се напълни бурканът. Завършваме с по-дебел слой захар.

Важно е да не е пълен догоре бурканът, защото в следващите дни сместа ще шупне. Гърлото на буркана се покрива с марля, след което се оставя на тъмно място. Веднъж на ден е необходимо да се бърка с дървена лъжица. И така трябва да престои 40 дни.

Когато изминат 40 дни, сместа трябва да се прецеди и полученият сок да се налее в стъклени бутилки, които да се съхранят в хладилник.

Зрънцата също може да се използват, като се вземат по една супена лъжица на ден. Може да се добавят към смутита или кремчета.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

rosicapi
rosicapi
21.08.2018 17:13
Държа го на студено в хладилника, рецетата е много полезна
0
0
Йордан
Йордан
12.08.2018 20:22
Здравейте, трябва ли да се подсушат идеално зърната както бурканите
0
0
Цветанка Цветанова
трябва ли да се заварява?
2
3
Petia
Petia
02.07.2017 21:45
.Аз не го заварявам и имам шишенца от 2015 година - не са се развалили„ Само че трябва или да е в тъмни шишета или шишето завито в хартия. Съхранява се на тъмно и хладно място.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв