Какаов ликьор

Какаов ликьор
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
02/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Почерпете с този какаов ликьор приятелите си, за да са ви верни завинаги"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 250 г
  • какао - 100 г
  • ракия - 150 мл домашна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се в касерола прясното мляко, захарта и какаото. Слагат се на слаб котлон и се вари за 10- 15 минути, да се разтопи захарта.

Снема се от котлона и се оставя да се охлади. Добавя се домашна ракия и се разбърква добре.

Прецежда се през цедка и сипваме в стъклена бутилка.

Ликьорът се оставя на хладно за седмица или две. После сипваме по чашка за релакс или черпим скъпи гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
точно казано Весе ,направо си е импровизация на пинаколада в домашни условия
02.10.2016 12:22
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Вили, ликьора наподобява на Пинаколада, но побългарен вариант.
02.10.2016 12:09
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
рецепти разни ,тази я видях от Ивана Кръстева ,харесвам какао но не толкова много ,може и със спирт при Ивана е така , но аз сложих домашна ракия - на село е така :))))
02.10.2016 11:04
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Рецептата ти е добра, аз лично съм правила по същия начин, но захарта е двойна на твоята и я разтварям в малко вода на котлона, получава се като лек карамел,след това добавям млякото и какаото. При мен какаото е повече, не по малко от 200г. Като кипне се бърка, до получаване на кремава консистенция. Оставям да изстине и слагам алхохола.
02.10.2016 10:07
2
Покажи всички подкоментари