Домашна пилешка супа с вкусен бульон

02/10/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585935
"Ароматът на пилешка супа пропъжда настинките и лошото настроение "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 565
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера слагам водата. Нарязвам си ½ домашно пиленце и го измивам добре. Слагам го във водата и го варя. След като се свари пилето, го използваме за готвене на друго ястие. Вадим пилето и прецеждаме бульона. Пилето е домашно и мазно. При приготвянето на супата не слагаме още олио.

Изсипваме бульона в нова тенджера. Посоляваме на вкус, слагаме черен пипер на вкус. Измиваме всички зеленчуци и ги почистваме. Моркова го настъргваме. Пипера го нарязваме на ситно, лука - на ситно, магданоза - също на ситно. Целината я нарязваме на много дребно. Картофите ги нарязваме на малки кубченца. Обелваме домата и го настъргваме на ренде.

Слагаме всички зеленчуци без картофите и доматите и оставяме супата да ври на тих огън. Добавяме картофите и доматите. Към края на варенето слагаме фидето. В отделна купичка разбиваме яйцето с вилица и добавяме киселото мляко.

Разбъркваме добре сместа. Отделяме 2-3 черпака от бульон, след като поизстине супата и го добавяте малко по малко към разбитите мляко и яйце и разбъркваме. Връщаме супата на котлона на бавен огън и добавяме бавно застройката и бъркаме. С бульон от варено домашно пиле супата става вкусна и ароматна.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Прекрасен е аромата на сготвени с домашно пиле ястия и супи !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!