Прясно зеле с пиле в гювеч

02/10/2016
"Запасете се с търпение, защото ястието не се готви бързо, но вкусът си заслужава чакането "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 252
  • Преглеждания за месеца997
  • Преглеждания за седмицата200
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо предварително и го обезкостете.

Почистете зелето и го рендосайте на фино ренде. Почистете морковите и обелете доматите. Нарежете ги на подходящи парчета.

Задушете зеленчуците с олиото за около 7-8 мин. Добавете червения пипер, овкусете със сол. Изсипете в гювеча зелето, добавете пилешкото месо и налейте около 1 ч.ч. от бульона. Поръсете с черен пипер.

Похлупете с капака и изпечете във фурна, докато зелето омекне и ястието остане на мазнина.

Не забравяйте да сложите гювеча в студена фурна и след това да загреете. В противен случай гювечът може да се пукне.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар