Кюфтенца от карфиол

02/10/2016
"Топ предложението сред зеленчуковите кюфтенца "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 347
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги обелете. Сварете карфиола на пара, като предварително го накъсате на розички.

Намачкайте зеленчуците и охладете. Чукнете яйцето, добавете натрошеното сирене, овкусете със сол и бял пипер. Объркайте всичко до хомогенност.

Смесете по равни части брашно и галета.

Загрейте олиото в подходящ тиган за пържене.

Оформете кюфтенцата, потопете ги от двете страни в брашното и галетата и изпържете до златисто.

Отцедете готовите кюфтенца върху домакинска хартия.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Веселина Константинова
Карфиолът беше перфектно сварен на пара, след което го намачках. Спойката дойде от варените картофи и яйцето. Брашно не съм слагала.
1
0
Веселина Константинова
Да, вярно е, но понеже имах карфиол и се чудех как да го приготвя, та ми хрумна в движение. Не бях готова за соса, нямах майонеза.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
чудесни са и едно чесново сосче към тях е страхотно предложение за обяд или вечеря
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв