Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Патладжанена яхния с шунков колбас

Патладжанена яхния с шунков колбас

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Патладжанена яхния с шунков колбас
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
03/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусна и икономична яхния, която ще се услади на практичните домакини и не само"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. (бял и син)
  • чушки - 5 бр. (жълта капия)
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр. (може и от буркан белени)
  • колбаси - 150 г шунков
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържваме първо нарязания на едро лук и чушки. Патладжана нарязваме на кубчета и оставяме в солена вода да му излезе горчивия вкус, макар че белият патладжан няма такъв, но синият е хубаво да се остави поне за 15 минути.

Прибавяме и него и пържим до омекване, поръсваме с малко червен пипер и сипваме малко вода. Когато започне да ври добавяме и обелените и нарязани на ситно домати.

Така манджата ври до сваряване на патладжана, поръсваме с чубрица и добавяме парченцата шунков колбас. Така ври около 5 минути и е готова за хапване тази вкусна ароматна яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: