Уникално сочни пържолки със сирене

03/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Шок рецепта!!! Тези пържолки са истинско изкушение за любителите месари. Ние вече тичаме към магазина за още месо, вижте защо.."
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 040
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли, сложете в плик и начукайте, за да ги изтъните. Почистете и нарежете малка глава кромид лук на дребно.

В купа сипете млякото, сложете лука, подправете с малко пипер и кимион и сложете пържолите. Покрийте и оставете в хладилник да се мариноват за няколко часа, като периодично ги обръщате, така че всяка пържола да се маринова добре.

Преди печене извадете месото, отцедете от течността и махнете остатъците от лук, които са полепнали по месото. Оставете пържолките в чиния за 30 минути на стайна температура. Поръсете всяка пържола с едро смлян черен пипер, сол и малко кимион. С ръка разтрийте месото, така че подправките да се набият в месото.

Вземете топеното сирене и намажете с него всяко парче месо, но само от едната страна. Вземете плик за печене и сложете в него пържолите, завържете и сложете в тавичка.

Задушавайте месото на 180 градуса за 45 минути, след което извадете тавичката, отрежете плика и го разтворете леко, колкото да се открие месото. Върнете тавата във фурната до запичане и придобиване на приятен цвят на месото за около 10-15 минути.

За любителите на пикантния вкус може да овкусите пържолите преди печене с щипка лют пипер.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!