Десерт с ориз, ленено брашно и ябълка

04/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196584069514
"Искате вкусен десерт, който и да е здравословен? Ето и нашето топ предложение "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо475
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се смесват прясното мляко и водата. Слагат се на умерен огън да заври. Оризът се почиства и измива добре.

Отцеден се прибавя в тенджерката. Варим на слаб огън да не загори, като периодично се разбърква.

Щом омекне се прибавя ванилия, захарта и отново се разбърква. Снема се от котлона и се разбърква с лъжица ленено брашно и канела.

Разпределя се в чашки или купички и се охлажда добре сервираме с резени сладка ябълка за разкош. Чудесен, здравословен десерт!подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
04.10.2016 12:52
Аз лично бих заменила лененото брашно с трошено ленено семе, по приятно е да се консумира сурово, отколкото брашното
0
0
Ваня Георгиева
Да но за плътност ли се слага или заради това че е полезно малко за стомах ?
0
0
Илияна Димова
предполагам , че се слага, за да е по-здравословно
0
0
Илияна Димова
Много хубава идея да се сложи ленено брашно , нямам ленено брашно, но си смилам ленени семена. Много ми харесва рецептата .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв