Чушки с ориз и кайма на фурна

04/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Няма спор, тези чушки са най-вкусните! Ако не вярвате, просто ги опитайте !"
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 417
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се лукът, морковът и се нарязват на ситно. Задушават се в загрято олио до златисто. Добавя се каймата накъсана на парченца и бъркаме да стане на трохи.

Прибавя се червеният пипер и настърган домат. Овкусяваме със сол, подправките и добавяме ориза. Разбърква се, сипваме една чаша и половина топла вода. Намалява се котлона и се готви до полуготовност. Чушките се почистват от семената и вътре леко се осоляват.

Пълним с лъжица от плънката, края потапям в брашно. Нареждат се пълните чушки в тава и се поливат с вода до средата. Печем в загрята фурна 170 градуса около 40 минути.

Изваждат се и сервираме по две чушки в чиния, полети с млечен сос и поръсени с нарязан пресен магданоз. Още по-добре, ако се сервират с домашна питка! Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Да и на мен така ми прилича на кисело мляко затова попитах.
0
0
Ваня Георгиева
Вили, млечния сос как го правиш?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв