Прясно зеле на фурна

04/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205884775915
"През есента зелките са в изобилие, затова не му мислете, ами гответе и хапвайте "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 628
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • олио - 50 мл
  • зеле - 1.5 кг прясно
  • лук - 2 глави
  • домати - 500 г консерва
  • червен пипер - 1 с. л. сладък
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от външните листа и кочана, нарязва се на ивички. В тенджера се загрява олиото, сипва се лукът и се разбърква за кратко на умерен огън, докато леко се зачерви.

Прибавя се нарязан на ситно чесън, нарязаното зеле на ивици и се бърка докато обемът му спадне.

Добавят се нарязаните и обелени домати, червеният пипер, разбърква се и наливаме една чаша гореща вода. Оставя се да поври за 5 минути.

Прехвърля се в тавичка и печем на умерена фурна. 170 градуса за 50-60 минути, докато течността изври и остане на мазнина. Сервира се поръсено с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар