Агнешки ребра с ориз, гъби и лапад

04/10/2016
"Вкусът на агнешкото месо отлично се съчетава с лапада и свежите зелени подправки "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 664
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки ребра - около 1 кг
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • лапад - 1 връзка
  • чушка - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ребрата в посолена вода. След това ги запечете във фурната, към тях добавете двата вида лук, моркова и чушката.

След като се позапържат, добавете гъбите, лапада и домата. Прибавете подправки по избор и ориза.

Налейте вода (около 600 мл) и оставете ястието във фурната на 200 градуса, около 40 минути или до готовност. Поръсете с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
На агнешкото върви най-много пресен джоджен като подправка.
0
0
Илияна Димова
Да , слагам джоджен, черен пипер и червен пипер
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв