Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Ориз на Фурна»Агнешки ребра с ориз, гъби и лапад

Агнешки ребра с ориз, гъби и лапад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Агнешки ребра с ориз, гъби и лапад
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
29/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Вкусът на агнешкото месо отлично се съчетава с лапада и свежите зелени подправки"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - около 1 кг
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • лапад - 1 връзка
  • чушка - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешките ребра в подсолена вода. След това ги запечете във фурната, към тях добавете двата вида лук, моркова и чушката.

След като се позапържат, добавете гъбите, лапада и домата. Прибавете подправки по избор и ориза.

Налейте вода (около 600 мл) и оставете ястието във фурната на 200 градуса, около 40 минути или до готовност.

Поръсете ориза на фурна с нарязан магданоз.

Агнешките ребра с ориз, гъби и лапад са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ТЕОДОРА ИВАНОВА
ТЕОДОРА ИВАНОВА
Стана прекрасно и с коприва вместо лапад.
30.03.2020 21:59
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На агнешкото върви най-много пресен джоджен като подправка.
04.10.2016 14:26
1
Покажи всички подкоментари