Фасул с наденички и пресни зеленчуци

04/10/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585935
"Песен можем да посветим на този ароматен фасул с наденички и пресни зелнечуци, песен "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме фасула. Накисваме го да престои една нощ покрит с вода в тенджера. След това изхвърляме водата. В тенджера наливаме чиста вода, прехвърляме фасула. Слагаме да се вари и като заври изхвърляме водата.

Наливаме отново вода, така че да е много над фасула. Оставяме го да къкри. Почистваме моркова и го нарязваме на много ситно. Почистваме чушката от семки и дръжка, нарязваме го на дребно. Белим домата и го режем на ситно. Магданоза го нарязваме на ситно.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В тиган слагаме малко олио и запържваме леко зеленчуците, без нарязаните на дребно домати. Разбъркваме и го дърпаме. Като поомекне фасулът, прибавяме всички зеленчуци от тигана и пак оставяме да ври на бавен огън. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Добавяме чубрица и магданоза. Почти като е готов прибавяме доматите и пак оставяме да ври. Правим си запръжка от брашно и червен сладък пипер. В тиган слагаме малко олио да загрее, добавяме червения пипер и бъркаме. Добавяме брашното и пак се разбърква.

След това към запръжката се слага малко от течността, докато стане хомогенна смес. Добавяме я към фасула. Разбъркваме. На наденичките правим резки през средата, после ги режем на половинки. В отделен тиган преди това в олио запържваме наденичките. Слагаме наденичките да поврят във фасула.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар