Вкусно и лесно свинско със зеле

04/10/2016
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
"Класика, която няма да ви остави равнодушни "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 276
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр.
  • свинско месо - 700 г
  • лук - 1 глава стар
  • моркови - 1 бр.
  • лютеница - 1/2 буркан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • вода - 100 мл
  • олио - 20 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и се нарязва на ситно. Морковът се бели и също се нарязва на ситно. Месото се реже на малки кубчета. Зелето се реже на ивички.

В дълбока тенджера се сипва олиото и се оставя да загрее. Когато е готово, в него се запържват лука и моркова до омекване. След това се добавя месото и се запържва от всички страни. Когато е готово се добавя и зелето.

Овкусява се с подправките, добавят се лютеницата и водата, разбърква се добре и се оставя да къкри на слаб огън. Когато зелето се сготви, всичко се сипва в тава и се допича за 20-тина минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Бележка: За рецептата използвах цяло бурканче лютеница и стана много вкусно. На вас може да ви се стори много, за това написах половин в рецептата. А за месото, използвах свинска плешка. Да ви е сладко.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар