Яхния с леща и нахут

04/10/2016
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваЧирак101664
"Веган яхния с леща и нахут, който пленява с аромат и богат вкус "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 781
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като лещата и нахутът имат различно време за приготвяне, добре е да ги сварим отделно, но без да ги разваряваме.

Нарязаните на ситно лук, чесън, морков и чушка запържваме в малко мазнина. Добавяме варивата и достатъчно вода и оставяме да покъкрят за 5-10 мин.

Размиваме брашното (по-добре да е препечено) в малко вода и добавяме към яхнията. Подправяме със сол, черен пипер, чубрица, кимион и червен пипер като вместо обикновен може да сложите лют или пушен такъв.

Оставяме ястието на огъня за около още 10 -15 мин. При поднасяме поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Тази яхния е изключително подходяща за приготвяне в уред за бавно готвене. В този случай влагаме всички продукти (без подправките и брашното) в началото на готвенето. Когато варивата са готови сгъстяваме с брашното и подправяме.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар