Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Бабината пилешка чорбица с ориз

Бабината пилешка чорбица с ориз

Бабината пилешка чорбица с ориз
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
04/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Тази бабина чорбица, освен че ще ни засити,ще ни стопли и нашата душица!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г обезкостено
  • праз - 1 парче (15 см)
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 1 бр. червен + 1 бр. зелен
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме около половин килограм пилешко месо, след което го нарязваме на малки парчета.

В тенджера наливаме олиото да се сгорещи и слагаме пилешкото месо да се запържи докато побелее. Прибавяме измитият и отцеден от водата ориз, а също така и червения и черен пипер.

Нарязваме на дребно праз лука, моркова, зеления и червения домат и слагаме при месото да се задушат за 2-3 минути. Подправяме със сол и наливаме топла вода.

Захлупваме с капак и оставяме да ври на слаб огън около 40 минути. Когато чорбичката е готова сваляме я от огъня и я поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: