Кафяв ориз с маслини на фурна

05/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру202184673514
"Постно, изключително вкусно и здравословно - идеалното ястие за обяд или лека вечеря!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 596
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вечерта се накисва кафявият ориз. На другия ден се отцежда. измива се добре.

Загрява се олио в тенджерка и се запържва ситно нарязан лук, морковът, обелен и нарязан на парчета. След като се задушат, сипваме ориза да се запържи, бърка се с дървена лъжица. Добавя се настърган домат, червеният пипер, разбърква се и сипваме гореща вода в съотношение 1:3.

Овкусява се с малко сол, черен пипер, риган. Оставя се на тих огън да се вари за 10 минути. Изключва се и прехвърляме оризовата смес в тавичка. Отгоре се разпределят маслините.

Слага се във фурната и включваме на 180 градуса за 1 час до готовност на ориза.

Поднасяме с пресен магданоз. Вкусно и здравословно !подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

ВИЛИ-Виолета Матева
точно така накисва се ,ако бързате може и дори само за 1 час да кисне и после да се готви ,но аз киснах една нощ и се свари без проблем :))
0
0
Илияна Димова
да, трябва да се накисва предварително кафявия ориз
0
0
Веселина Константинова
Да си призная, първият ми опит с приготвянето на кафяв ориз, беше неуспешен. Не съм го накисвала, както е описала Вили и стана много сух и не можа да уври. Сега използвам разни миксове, но само кафяв ориз не съм готвила скоро.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!