Питка Хризантема

05/10/2016
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"Питка като слънце, която всяка домакиня с гордост ще сложи на трапезата си "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо741
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • топла вода - 240 мл
  • брашно - около 800 г
  • олио - 240 мл
  • прясно мляко - 240 мл
  • сол - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в купичка с топла вода и захарта. Изчакваме маята да шупне. Пресяваме брашното, правим кладенче и в него изсипваме олиото, прясното мляко, шупналата мая и солта.

Замесваме тесто и го оставяме да почива. През това време разбъркваме белтъка с натрошеното сирене.

Разточваме тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора. От единия край до средата разрязваме кората на ленти (като ресни, широки 3-4 см). В ненарязания край разпределяме сиренето и навиваме на руло. Започваме с края, в който е плънката.

Прехвърляме рулото в кръгла тава, на дъното на която сме поставили хартия за печене. Оставяме тестото да втаса около 50-60 минути. Намазваме с разбит жълтък, смесен с една супена лъжица прясно мляко.

Печем на 180 градуса. Щом питката се опече, се намазва с олио и се покрива с кърпа.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите