Питка Хризантема

05/10/2016
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"Питка като слънце, която всяка домакиня с гордост ще сложи на трапезата си "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо812
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в купичка с топла вода и захарта. Изчакваме маята да шупне. Пресяваме брашното, правим кладенче и в него изсипваме олиото, прясното мляко, шупналата мая и солта.

Замесваме тесто и го оставяме да почива. През това време разбъркваме белтъка с натрошеното сирене.

Разточваме тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора. От единия край до средата разрязваме кората на ленти (като ресни, широки 3-4 см). В ненарязания край разпределяме сиренето и навиваме на руло. Започваме с края, в който е плънката.

Прехвърляме рулото в кръгла тава, на дъното на която сме поставили хартия за печене. Оставяме тестото да втаса около 50-60 минути. Намазваме с разбит жълтък, смесен с една супена лъжица прясно мляко.

Печем на 180 градуса. Щом питката се опече, се намазва с олио и се покрива с кърпа.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар