Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева Чорба»Уникална зелева чорба за нула време

Уникална зелева чорба за нула време

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Уникална зелева чорба за нула време
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
14/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Елексир за душата, топла и ароматна домашна чорбичка! За да си хапнете вкусно и с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г бутчета
  • захар - 1 ч.л.
  • зеле - 400 г прясно чисто тегло
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • зехтин - 2 с.л.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - за поръсване люспи
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото месо в тенджера под налягане с малко сол и лъжичка захар.

Ползвах бутчета, защото месото е по-крехко, може да ползвате и филе, захарта добавям за по-бързо увиране на водата. Варете месото в тенджерата 15 мин.

Извадете, охладете и обезкостете. Отцедете бульона в друга тенджера.

През това време нарежете моркова, лука и зелето.

Сложете в дълбок тиган зехтина и загрейте. Сложете зеленчуците и запържете за 5-6 минути до омекване.

Разбъркайте и добавете пушения червен пипер и лютия пипер. Ако не обичате пикантно, може да не го добавяте. Запържете всичко още за минута. Махнете от котлона.

Сложете тенджерата с бульона на печката, кипнете и добавете запържените зеленчуци и нарязаната червена чушка, разбъркайте и добавете обезкостеното месо.

Подправете със сол, черен пипер и чубрица, разбъркайте и варете десетина минути.

Накрая добавете магданоз и лимонената киселина, разбъркайте и махнете от котлона.

При поднасяне поръсете зелевата чорба с лют пипер на люспи.

Уникалната зелева чорба за нула време е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Досега не съм готвила чорба със зеле, много апетитно изглежда. Ще я спретна някой ден.
05.10.2016 12:43
1