Пълнен патладжан с кайма и ориз

05/10/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2242631852
"Пълнени вкусотии за гладници "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 752
  • Преглеждания за месеца540
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разполовете патладжана. Изрежете внимателно вътрешността на патладжана на кубчета, така че да се получат лодки. Посолете и оставете да се отцеди за около 30 мин.

През това време нарежете лука на едро, а чесъна - на ситно. Измийте под течаща вода ориза.

В дълбок тиган запържете лука, чесъна, моркова на кубчета, каймата, ориза и кубчетата от вътрешността на патладжана. Овкусете с подправките /сол, черен пипер, кимион и джоджен/ и добавете доматен сок.

В намазнена тавичка сложете така наречените лодки /патладжани/ и напълнете с плънката. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност /около 60 мин/.

Сервирайте със стръкче свеж магданоз. По желание може преди да извадите ястието, да поръсите с настърган кашкавал и запечете за още 10 мин.

Забележка: Ако ви останете плънка, използвайте я да напълните тиквички или чушки.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар