Кремсупа от коприва и карфиол

05/10/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42710563553
"Това е любимата ни порция нежна, кремообразна и витаминозна бомба!"
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива и се слага за 2-3 минути във вряща вода, след което се изцежда и почиства от коренчета и стебълца. Лукът и морковите се режат на средно големи кубчета, а карфиоът на розички.

Всички те, с изключение на копривата, се слагат в тенджера, в която се сипва около литър вода. Варят се 15 минути (около 5 минути преди да махнете тенджерата от огъня, се прибавя и копривата), след което зеленчуковият бульон се отцежда в купа, а зеленчуците се пасират.

Трябва да получите нежен, гладък зеленчуков крем. След като сте пасирали добре, върнете от бульона толкова, колкото гъста искате да бъде вашата супа.

Сложете сол и черен пипер и върнете на котлона за още 2-3 минути. Вкусна е, когато е поднесена с крутони, пармезан, мляко, синьо сирене. Изборът е ваш.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.10.2016 10:52
Богата на полезни вещества супа, не ми харесва това че цвета отблъсква. Бих го смекчила малко с течна сметана, тя ще даде малко "живот" на супата и ще омекоти тоя хлорофилен цвят
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.10.2016 11:04
Да, сметаната е страхотен вариант...аз обаче напоследък го карам малко по-диетично и разделно и не мога :)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв