Селски Кашкавалки

05/10/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф746308265
"Винаги сме знаели, че на село се приготвят най-вкусните кашкавалки, а ето че сега има и вкусно доказателство за това "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 315
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл
  • масло - 80 г
  • брашно - 140 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага водата да се стопли. После се добавя маслото, нарязано на кубчета, да се разтопи, сол и черен пипер. Когато започне да ври, се добавя брашното и се разбърква, докато се сгъсти, да стане като качамак.

Сваля се от котлона и се оставя да се охлади. След това се добавят яйцата едно по едно и сместа се разбърква с миксер. Накрая се добавя кашкавалът, като се оставя съвсем малко от него за поръсване.

Взема се тава и се намаслява съвсем малко. От сместа се взема по една лъжичка и внимателно се поставят в тавата като топки. Между тях трябва да има разстояние.

Поръсват се с останалия кашкавал и се пекат във фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар