Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бирени Мезета»Тиквички с пармезан и чесън на фурна

Тиквички с пармезан и чесън на фурна

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
05/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Само сте си мислели, че сте опитвали вкусни тиквички! Опитайте нашето предложение за печени тиквички с пармезан и ще си говорим тогава"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • ПАНИРОВКА
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 2 ч.ч.
  • пармезан - 3/4 ч.ч.
  • босилек - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1ч .л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол
  • цедено кисело мляко
  • чесън
  • копър - наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват, но не се белят. Нарязват се на кръгчета.

Всички съставки се комбинират в купа, но без яйцата.

Колелцата от тиквички се потапят в сухата смес, а после в яйцата.

Нареждат се в плоска тавичка върху хартия.

Пече се на 230 градуса за около 15-20 мин.

Поднасят се с цедено кисело мляко с пасиран чесън и връзка наситнен копър.

Източник: Tasty

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: