Пържен див ориз с яйца

05/10/2016
"Времето е ценно, затова отделяйте повече време за хората, които обичате и по-малко за готвене "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо271
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • див ориз - 250 г / в пликче/
  • лук - 2 глави
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • соев сос - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвах див ориз в пликче. Оризът се вари в пликче, което се поставя в гореща вода и се вари за около 35 мин.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в маслото. Добавете сварения ориз и при непрекъснато бъркане на бавен огън гответе 6-7 минути.

Чукнете яйцата и добавете ситно нарязания магданоз. Добавете яйцата към ориза. При непрекъснато бъркане гответе до сготвянето на яйцата.

Овкусете със сол и поднесете със соев сол.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

цветослава киркова
За пръв път чувам за див ориз, защо се нарича така, и в кои магазини го има :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв