Кисело зеле с ориз, гъби и пиле

06/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор295855782
"Студът се понася по–добре с едно такова вкусно ястие!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 636
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на парчета и го запържваме с половината количество олио.

В друг съд сгорещяваме останалото количество олио и към него добавяме нарязаното на едри парчета пилешко месо. Пържим месото, докато побелее, след което прибавяме измитите и нарязани на едро гъби и нарязания на дребно лук.

Задушаваме около 5 минути, след което добавяме измития и отцеден ориз, подправките – червен пипер, черен пипер, дафинов лист, сол на вкус и запърженото зеле. Задушаваме още 2–3 минути.

Наливаме топла вода, разбъркваме добре и слагаме в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар