Тас кебап с бял ориз

06/10/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Разчистете масата и направете място за Негово величество Тас кебап с бял ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 316
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 300 г
  • доматен сос - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лук - 1 средна глава
  • бахар - няколко зрънца
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • За ориза
  • ориз - 1 в.ч.
  • вода - 2 1/2 в.ч.
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах телешко месо на хапки и една глава лук, запържих до златисто и загасих с чаша вино.

В отделен съд сложих олио и запържих 2 с.л. брашно и червен пипер, когато бучките се разнесоха, изсипах сместа при месото и лука и добавих 2 чаши вода, няколко зърна бахар, сол и черен пипер.

Оставих да поври, докато се сгъсти. Ако месото не е сварено, винаги може да добавите още вода.

Ориза измих с топла вода, запържих в масло и добавих само сол и черен пипер Готвя го 1:2 и 1/2 ориз към вода. Изсипах само 2 чаши вода и оставих да ври, без да разбърквам. Когато водата извря, изсипах половинката чаша, изключих котлона и оставих ориза да поеме останалата вода. Разбира се, задължително под капак.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар