Домашен петел с кисело зеле

06/10/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Да приготвиш пиле със зеле е класика, но нищо не може да се сравни с вкуса на домашен петел с кисело зеле. А за разкош прибавете и ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 797
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • домашен петел - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • люта чушка - сушена
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашният петел се измива и раздробява на порции.

В тенджера с повече олио се запържват отделните парчета месо.

Киселото зеле нарязвате на средно едро и слагате при месото, като добавяте една лъжица червен пипер.

Доливате с вода и оставяте на тих огън да ври, като капакът е захлупен или леко притворен, за да не извира водата, защото петелът е с по-стегнато месо и трябва да се свари хубаво на бавен огън.

Когато пробвате и месото се къса, добавяте измития ориз и по желание - сушена червена люта чушка. когато се свари оризът изключвате и имате една вкусна манджа с домашен петел.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар